home
1/

over de studio


opgericht door Marieke Bedaux

Na mijn opleiding bouwkunde aan de TU Delft heb ik 7 jaar ervaring opgedaan bij een klein en daarna bij een groot architectenbureau. Ik heb gewerkt aan projecten in de utiliteitsbouw, woningbouw en interieurontwerp; met veel plezier. Wat ik bij deze projecten soms miste was het eindtraject met de gebruiker. Bij een groot bureau eindigt zo’n project voordat de woningen of kantoren verkocht zijn. Die laatste leuke fase, waarin je mensen kunt helpen om van "het" huis "hun" huis te maken, maak je niet mee. Om ook bij die laatste fase intensief betrokken te zijn ben ik naast het werk voor mijn werkgever ook opdrachten voor vrienden en bekenden uit gaan voeren. Na een verblijf in het buitenland begon ik 2011 mijn eigen bureau; Studio Bedaux


Studio Bedaux


Het concept “van eerste schets tot oplevering” en “het creatieve consult” blijken goede producten. Aangezien ik zelf het gezicht naar buiten wil blijven ben ik samenwerkingsverbanden aangegaan en besteed ik, wanneer nodig, onderdelen als teken- en berekenwerk uit. Helaas komt het soms toch voor dat ik niet meteen met een opdracht aan de slag kan gaan. Ik heb tot nu toe opdrachten uitgevoerd van het ontwerpen en bouwen van een meubelstuk tot complete (ver)bouw(ingen) van eerste schets tot oplevering, voor opdrachtgevers die erg tevreden zijn met het resultaat. Mijn dank daarvoor is groot aangezien ik daardoor van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.
partners
Om over de nodige flexibiliteit te kunnen beschikken, zonder uit te breiden, ben ik een aantal samenwerkingsverbanden aangegaan met andere architectenbureaus. We voeren intervisie uit, geven een frisse kijk op elkaars ontwerpen en ondersteunen en adviseren elkaar indien nodig. Zo deel je elkaars kennis en expertise en zorg je dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen in de architectuur en regelgeving. We zijn op deze manier in staat grote projecten aan te nemen en op hoog niveau binnen gesteld tijdsbestek voor concurrerende prijzen uit te voeren.

  • Bureau 070
  • archetype
  • DE architekten

andere activiteiten


  • medeoprichter "de architectenwinkel" Den Haag (gestart juni 2013).
  • Bestuurslid BNA kring haaglanden (vanaf mei 2012)