home

visualisatie

wat krijg ik te zien?

In de ontwerp fase vinden mensen het soms lastig te bedenken hoe iets er uit gaat zien. Door middel van schetsen, computer tekeningen, foto bewerkingen en 3D beelden visualiseer ik het ontwerp. Hieronder een aantal voorbeelden per methode. Ter afsluiting een project van eerste conceptschets tot oplevering.


fotobewerking


een eenvoudige manier om een ontwerpvoorstel in beeld duidelijk te maken. Ik gebruik deze methode vaak als praatplaatje bij de gemeente of monumentencommissie.

Naar boven


Aangezien het huis vrijwel gelijk is aan het huis van de buren heb ik de dakopbouw identiek uitgevoerd. In een gemanipuleerde foto heb ik de bewoners laten zien hoe het straatbeeld zou gaan worden.

Naar boven


In deze monumentale gevel zal een openslaande pui op de begane grond en een raam op de 1e etage toegevoegd worden. Deze fotobewerking is gemaakt om de monumentencommissie te laten zien hoe dat er uit zou gaan zien; We hebben toestemming gekregen.

Naar boven


3D visualisaties


deze methode gebruik ik als een opdrachtgever het lastig vindt om te bedenken hoe iets er uit gaat zien of als praatplaatje om een idee bij de gemeente of monumentencommissie voor te leggen.

Naar boven


Bij een monumentaal pand wilden we de patio tussen het voor en achterhuis overkappen. Door middel van een 3D programma werd een visualisatie gemaakt om aan te tonen hoe dat er uit zou gaan zien.

Boven: Bestaande achtergevel van het voorhuis met en zonder patiodak. Onder: Bestaande glazen gang tussen het voor- en achterhuis en een visualisatie van de totale overkapping van de patio.

Naar boven


Een oude Franse boeren schuur weergegeven in 3D . De verschillende ontwerpvarianten kunnen er eenvoudig ingetekend worden en de opdrachtgevers kunnen er virtueel doorheen lopen. Dit is een handig instrument als het lastig is om je voor te stellen hoe iets er uit gaat zien.

Naar boven


Deze keuken werd opgezet in 3D, om de bewoners te laten zien hoe de keuken zou worden. Onder de de 3D beelden en de foto's van het eindresultaat.

Naar boven


Bij de inrichting van een kantoor in Amsterdam heb ik deze 3D visualisatie gemaakt. Aangezien we kozen voor een "open office", één grote ruimte, is het belangrijk om te onderzoeken hoe het er vanuit verschillende hoeken uitziet.

Naar boven


schetsen


In de eerste fase wordt meestal schetsmatig gewerkt om in een korte tijd veel ontwerpmogelijkheden te kunnen bestuderen.
Hieronder een aantal voorbeelden.

Naar boven


linksboven: Mogelijke indeling van een kantoor overig: opties voor de bouw van een atelier : - atelier in de stijl van het huis of modern? Een los bijgebouw of een uitbouw aan het huis? - schets van een moderne variant - klassieke variant als uitbouw vast aan het huis

Naar boven


projecten van A tot Z


Ter afsluiting heb ik van een woongebouw bestaande uit vier luxe woningen in Almere, de visualisatiemethodes uit verschillende fases toegevoegd. Eerste conceptschetsen, maquettebeelden, referentiefoto’s, interieurschetsen, en diverse computertekeningen. Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met Lucas van den Oever, Archetype.

Naar boven


schetsontwerp tekeningen
Uitleg van het concept, situatietekening, plattegronden en doorsnede.

Naar boven


voorlopig ontwerp tekeningen
Na wat kleine aanpassingen werd het voorlopig ontwerp gemaakt, inclusief een maquette, referentiebeelden, interieur ideeën en een bezonningsschema.

Naar boven


definitief ontwerp tekeningen
Een verdere uitwerking met mogelijke indelingsvarianten van de slaapverdieping.

Naar boven